Previous Reviews and Media

AAMULEHTI 16.12.1997                            IN ENGLISH
VOI EI! SIELLÄ POTKII VAUVA!

Ei! Älä nyt narraa. Miten se on mahdollista? Me kuuntelemme puhisevia, lotisevia, säkättäviä ja vellovia ääniä, jotka lähtevät pussimaisesta hahmosta. Hahmo tunkee ulos suuresta mustasta laatikosta ja liikkuu hiukan.

Lapset ja minä tuijotamme sitä ihmeissämme - ja oivallettuamme, mistä on kyse. Olemme kunnioittavasti hiljaa. Edessämme liikkuu oikea vatsa ja sen nahkaa venyttää jokin sisälläpotkiva: se on vauva, sanoo joku kirkassilmä. Ei voi, mistä tiedät, ihmettelee toinen.
En mä kyllä ainakaan uskalla koskea. Mutta pienet kädet kurottuvat kohti vatsaa. Jokainen haluaa koettaa, onko se elävän ihmisen ihoa ja onko se oikea. On, on.

Andrea Fryer on antanut teokselleen nimen Taiteilijan kaksoiselämä. Hän on tuleva äiti, jonka vatsassa liikkuva on tietääkseni ensimmäinen, joka Suomessa on saanut näin varhaisessa vaiheessa omakuvansa esille. Tosin vasta verhottuna.
Näin ihmeellisiä asioita voi kohdata näyttelyssä, jonka aiheena on muotokuva. Vatsa löytyy Sara Hildnin taidemuseon Minun kuva sinun kuva -näyttelystä Tampereelta.

VERKKOUUTINEN